• 1

 

Csendes, nyugodt környezetben, a háborítatlan természetben pihenhet nálunk.

A Gál tanya Bugacpusztán, a Kiskunsági Nemzeti Park szomszédságában fekszik, Kecskeméttől 35 km-re. A tanyához tartozó több mint 200 hektáron biogazdálkodással foglalkozunk.


 

Tanya épületek

A két tanyaépületben 4 db kétágyas szoba található, két fürdőszobával és felszerelt konyhával. Az otthonos, nyugodt hangulatról mindkét épületben cserépkályha gondoskodik.

 

    

 

Kiskunsági Nemzeti Park

Az 1975-ben alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második legnagyobb nemzeti parkja. Közel 50 000 hektáros területe számtalan különleges növény- és állatfajnak ad otthont.

 

    

 

Biogazdálkodás

Biogazdaságunkban őshonos állatokat tenyésztünk; magyar szürke szarvasmarhát, rackajuhot, mangalica sertést és baromfit, valamint szántóföldi takarmánynövényeket és gabonaféléket termesztünk. Ezekből háztáji termékeket készítünk: szalámiféléket és hidegen sajtolt étolajat, például az Omega 3 zsírsavban gazdag bio magvas gomborka olajat.

 

     

Programajánlatok

  

Biogazdaság bemutatása

Vendégeink megismerhetik a régi, külterjes legeltetéses állattartást, valamint a szárazságtűrő szántóföldi növények termesztését és feldolgozását.

   

Háztáji piknik

A háztáji ételekből készült bőségtál - a mangalica, racka és szürkemarha szalámi, szalonna, idényjellegű zöldségek és a friss kenyér - igazán jól esik a szabadban, a sűrű, gőzölgő racka birkapörköltről nem is beszélve.

   

Lovaskocsikázás

Akár korán reggel, a harmatos mezőn vagy késő délután, a sárgás-pirosas égbolt alatt a friss levegő és a háborítatlan természet kombinációja minden generáció számára felejthetetlen élményt nyújt.

  

    

 

A programokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.